2019. november 25., hétfő

SZALAY LAJOS : EURÓPA ELRABLÁSA, EREDETI TUSRAJZ OLCSÓN ! - Jelenlegi ára: 80 000 Ft


Eredeti , egyedi Szalay Lajos (1909-1995) tusrajz melyet a képek közt mellékelt igazságügyi szakértői vélemény taglal. A szakértő Sümegi György az elismert művészettörténész  a művész monográfusa, barátja. A szakértői véleményt adom a képhez. A kép itt a Vaterán is kapható Szalay Lajos: Hatvan rajz c. könyvhöz készült eredeti kép-előkép. A mű szerepelt a Nagyházi Galéria 195. aukcióján évekkel ezelőtt. Több Szalay rajz közül választhat egyéb termékeimre kattintva, és ezt is megkaphatja 35 000-ért mint a többit, ha vesz további 3 db Szalay rajzot. A 30-as, 40-es évek alkotásai a művész által használt "AMERICAN EXPRESS" vízjeles rajzpapírra készültek. Jelzés csak a rajz-együttes egy másik darabján az "EURÓPA ELRABLÁSA" címűn található. (Egyebekben lásd a kétoldalas szakértői vélemény leírását a képek között). Kerettel együtt 45 x 35 cm, a papír látható mérete 23 x 13 de a paszpartun belül nagyobb.   Eredetiségére garanciát vállalok. Saját tulajdonú, családi darab. Budaörsre, Törökbálintra lehet érte jönni de futárral is elküldöm 990 ft-ért foxpost automatába, házhoz kicsit több. KÉREM NÉZZE MEG EGYÉB KÜLÖNLEGES TERMÉKEIMET.
Szalay Lajos ( 1909 – 1995) Kossuth-díjas magyar grafikus, a 20. századi magyar rajzművészet megújítója. „ Szalay Lajost úgy tartjuk nyilván, mint az új magyar grafika újjászülőjét”   Művészetét világszerte elismerték, Pablo Picasso szerint „ Ha két grafikus neve marad fenn az utókornak a huszadik századból, a másik én leszek, ha csak egy, az Szalay Lajos lesz. ”
A Képzőművészeti Főiskolán tanult. 1946-ban Párizsba , innen rövidesen Argentínába emigrált, a tucumáni egyetemen, majd a Buenos Aires-i képzőművészeti főiskolán tanított. Grafikusként hamar nagy hírnévre tett szert, több rajzalbuma is megjelent, és azt írták róla, hogy az argentin rajzművészetnek két korszaka van: a Szalay előtti és a Szalay utáni. 1960-ban családjával együtt az USA-ba költözött. Itt készült világhíres Genezis című albuma. Első hazai önálló kiállítása 1972-ben volt. Ezután hazalátogatásai sűrűsödni kezdtek, gyakran töltött hosszabb-rövidebb időt Budapesten, de főleg Miskolcon.   1988-ban költözött végleg haza. 1992-ben Miskolc városa az ún. Petró-házban önálló kiállítóhelyet biztosított munkái számára mely ma is Szalay rajzainak bemutatására szolgál.  

Jelenlegi ára: 80 000 Ft
Az aukció vége: 2019-12-16 12:39 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts