2021. szeptember 29., szerda

P. Nyikiforov - Életre-halálra - Jelenlegi ára: 19 990 Ft

Részélet a könyvből:
"A jakutszki országút mentén fekszik Ojok falu, a távoli szibériai száműzetésbe vezető ősrégi úton. Az országút a falun keresztül húzódik s azt hosszában két részre osztja.
A múlt század végén a szibériai száműzöttek és fegyencek jól ismerték Ojok falut: itt pihenhettek meg először az alekszandrovszki elosztóhelyről és az irkutszki börtönből a messzi jakutszki vidékre hajtott foglyok.
Ojok ezekben az időkben meglehetősen nagy falu volt. Házai közül magasan kiemelkedett a kőtemplom fehér tornya. Nem messze a templomtól az iskola ócska, rozzant, szürke épülete terpeszkedett, vele szemben pedig egy ház állott, ezzel az aranybetűs felirattal: » Bor- és pálinkalerakat«.
A borlerakat bérlője Potap Iljics Prusak, behízelgő, édeskés modorú, kövérkés ember volt, akinek duzzadt szemhéja mögül előkandikált apró, fürge szeme. Két kocsmában mérték itt a pálinkát és a bort; az egyik kocsma a falu felső végén volt, a másik az alsón. Ünnepnapokon, mise után a férfiak az » isten házából« egyenesen a kocsmába siettek. Ebben az időben a falu egyetlen szórakozási lehetősége a csapszék volt.
Ebben a faluban születtem és itt töltöttem gyermekéveimet. Első emlékeim a jakutszki országúthoz, a száműzöttek csoportjaihoz fűződnek. " 
A képen látható állapotban( Borító kopottas, lapok elszíneződöttek, bebélyegzés többhelyen ).
Ajánlom figyelmébe a teljes kínálatom, sok mesekönyv található az oldalamon.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj 999 Ft, 10000 Ft felett pedig ingyenes Magyarország területén.


Jelenlegi ára: 19 990 Ft
Az aukció vége: 2021-09-30 05:37 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts